SUBOTNJE JUTRO NA OBALI

Vatrogasci se bore s poplavama i požarima

01.09.2012 u 12:10

Bionic
Reading

Od šest sati ujutro u Zadru pada jaka kiša koja je poplavila grad pa se dio vatrogasaca bori s poplavama, dok se s druge strane dio njihovih kolega bori s vatrenom stihijom

Poplavljene su ceste i podrumi, na mnogim mjestima 'izbačeni' su šahtovi, a velike teškoće nastaju i u prometu zbog vode na prometnicama. Mnoga vozila stoje na cesti u kvaru zbog vode.

Vatrogasci u gradu imaju pune ruke posla, a da stvar bude gora, u 9.30 sati pala je i tuča. Zadarski vatrogasci samo su tijekom jutra zaprimili više od 100 poziva za interevencije, odnosno ispumpavanje podruma.

U međuvremenu su iz HAK-a izvijestili da su kolnici mokri i skliski u Gorskom kotaru, Lici, Istri, na sjevernom Jadranu, sjeverozapadnoj i središnjoj Hrvatskoj te mjestimice u Dalmaciji. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb jak vjetar otežava vožnju na dionici od Kikovice do tunela Tuhobića.


Vatrogasno operativno središte Divulje zaprimilo je rano jutros zahtjev za gašenje požara na Čiovu kod Miševca. Kanader pomaže vatrogascima na terenu, izvijestila je jutros Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). Isti izvor javlja i da gori na još jednom mjestu u Splitsko-dalmatinskoj županiji, kod mjesta Prgomet-Radošić. U gašenju također pomaže kanader.

U Zadarskoj županiji od sinoć gori kod Vranskog jezera, na području Radošinovaca. Zatražena je pomoć i zračnih snaga.

U Šibensko-kninskoj županiji Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a zaprimilo je 31. kolovoza u 23.15 zahtjev za gašenje požara kod Vodica - Mrdakovica. Na terenu su Državna interevencijska postrojba Šibenik i zračne snage.

U tijeku je gašenje požara u borovoj šumi kod Ljubotića, u Šibensko-kninskoj županiji. Gase ga dva kanadera i pripadnici javne vatrogasne postrojbe (JVP) Drniš i DVD Drniš. I dalje se gasi požar na Svilaji na području Maljkovo-Muć kamo su poslana dva kanadera, na terenu su i lokalne vatrogasne snage.