rade bez predaha

Vatrogasci ne staju; dok se u priobalju bore s požarima, na kontinentu im brige zadaju oluje

06.08.2021 u 09:11

Bionic
Reading

Dok su vatrogasci na priobalju aktivno gasili požare, na kontintenu su sanirali posljedice nevremena koje je pogodilo unutrašnjost, priopćila je Hrvatska vatrogasna zajednica

Nevrijeme koje je u četvrtak pogodilo veći dio Hrvatske, prouzrokovalo je velik broj vatrogasnih intervencija, priopćila je Hrvatska vatrogasna zajednica na svojim službenim stranicama.

U četvrtak u jutarnjim satim jako grmljavinsko nevrijeme praćeno padalinama i olujnim vjetrom pogodilo je područje Vukovarsko-srijemske županije.

 Kroz sustav Upravljanja vatrogasnim intervencijama (UVI) do 7 sati na području županije zabilježene su 42 intervencije prouzročenih nevremenom u čijem je saniranju bilo angažirano ukupno 95 vatrogasaca s 45 vatrogasnih vozila. Najveći broj intervencija odnosio se na uklanjanje srušenih stabala s prometnica ili drugih površina kao i odlomljenih grana te oštećenih dijelova objekata poput krovišta, oluka...

Slična situacija bila je i na području Osječko-baranjske županije gdje je kroz sustav UVI do 7 sati na području županije zabilježeno 30 intervencija prouzročenih ovim nevremenom u čijem je saniranju bilo angažirano ukupno 173 vatrogasca s 40 vozila. Najviše intervencija odnosio se na uklanjanje srušenih stabala s prometnica, uklanjanje odlomljenih grana i dijelova objekata koji su pretrpjeli određena oštećenja, navode u priopćenju.

Požari na priobalju

Vatrogasci su u četvrtak 10.20 sat lokalizirali požar raslinja na otvorenom prostoru na području Seget Gornji, Tomaši za koji je još u ponedjeljak u 10.15 sati zaprimljena dojava. Tijekom dana i noći ondje dežuraju DVD Kaštela i Seget Vranjic s 8 vatrogasacca i tri vozila.

Požar raslinja na području između Mitla i Rastovca u Općini Marina, u blizini granice sa Šibensko-kninskom županijom, za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu dana 5. kolovoza u 1.24 sata, ugašen je 9.

I požar na području Trnovice, u blizini granice sa BiH, za koji je JVP Dubrovačko Primorje zaprimilo dojavu 4. kolovoza u 11:00 sati, tijekom dana se aktivno gasio. Opožareno je oko 300 hektara trave niskog raslinja i borovine. Tijekom noći na dežurstvu ostali su JVP Dubrovačko Primorje i DVD Slano sa pet vatrogasaca i dva vatrogasna vozila.