velike oborine

Vatrogasci: Na području Petrinje stanje se djelomično smiruje

16.09.2022 u 20:54

Bionic
Reading

Na području Petrinje, koje je poplavljeno zbog velikih oborina, stanje se djelomično smiruje i na terenu je šest timova vatrogasaca za poplave i tri Dobrovoljna vatrogasna društva ispumpavaju vodu, priopćeno je u petak navečer

U pripravnost su stavljena i druga dobrovoljna vatrogasna društva jer se noćas očekuju jače oborine, priopćeno je iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković obišao je Čazmu, Grubišno Polje i Berek te razgovarao s predstavnicima lokalne i područne samouprave.

  • +13
Čazma - posljedice nevremena Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

“Sve službe su na visini zadatka, rade se prioriteti, a šteta na gospodarskim objektima je najveća. Po poljima ima dosta vode, a kiša i dalje pada. Na terenu je 150 vatrogasaca i devet vozila za rad na visini, a do sada su odrađene 223 intervencije“, izjavio je Tucaković i pohvalio aktivnosti županijskog predsjednika i zapovjednika Silvestera Štefovića i Josipa Heger na organizaciji, te dodao kako u daljnjoj sanaciji mogu računati na pomoć Hrvatske vatrogasne zajednice.

  • +11
Nevrijeme u Čazmi Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar

U ispomoć na sanaciji nevremena i obilnih kiša Bjelovarsko-bilogorskoj županiji poslani su vatrogasci i oprema iz Zagrebačke i Koprivničko-križevačke županije, a nakon njih dodatno su upućene snage iz Karlovačke, Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije te Grada Zagreba, rečeno je.