slaba procijepljenost

Varaždinski župan Stričak: Četvrti val koronavirusa je neizbježan

08.07.2021 u 21:54

Bionic
Reading

U Županijskoj palači u Varaždinu održani je radni sastanak župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka sa svim liječnicima obiteljske medicine koji imaju ordinacije na području te županije.

Varaždinski župan Anđelko Stričak se zahvalio liječnicima na njihovom angažmanu u borbi s korona virusom te im je uputio zamolbu da svojim pacijentima naglase važnost, ali i benefite cijepljenja, prenosi Varaždinski.hr

'Vrijeme je da se pripremimo za četvrti val virusa, koji je očito neizbježan jer nismo postigli procijepljenost od 70 posto, koju preporuča Hrvatski zavod za javno zdravstvo. U ovom trenutku još se oko 2000 ljudi treba cijepiti da bi prvom dozom bilo cijepljeno 50 posto stanovništva', naglasio je župan Stričak.

Liječnici su kao problem oko cijepljenja naveli odlazak pacijenata na godišnji odmor i zanemarivanje potrebe cijepljenja od strane radnog i mlađeg stanovništva. Također su upozorili da, iako pacijenti sada, tijekom ljeta, možda i nemaju teže posljedice te je broj zaraženih znatno manji, povratkom u zatvorene prostore u hladnijim mjesecima, virus bi se opet mogao vratiti. Tu su i druge bolesti, koje nažalost nismo liječili ili im nismo posvećivali dovoljno pažnje za vrijeme pandemije – složni su liječnici obiteljske medicine.

'Svaki preminuli je nečiji otac, baka, dijete i zato svi zajedno moramo čuvati svaki život, moramo paziti na sebe i na druge, a to možemo besplatnim cijepljenjem', zaključak je sastanka.