odgovorili kritičarima

Varaždinski SDP oštro poručio: Tko o čemu, HDZ o časti i poštenju

13.01.2023 u 12:08

Bionic
Reading

Niz kritika na račun varaždinskih HDZ-ovaca iznijeli su u petak u zajedničkom priopćenju članovi županijske i gradske organizacije SDP-a Varaždin, nakon što je župan Anđelko Stričak gradonačelnika Nevena Bosilja pozvao da podnese ostavku

To priopćenje SDP-a reakcija je na jučerašnju konferenciju za novinare na kojoj su saborski zastupnik i predsjednik varaždinskog HDZ-a Damir Habijan i župan i prvi čovjek županijskog HDZ-a Anđelko Stričak prozvali varaždinski SDP za namjerno izazivanje prijevremenih izbora za Gradsko vijeće te pozvali gradonačelnika Bosilja da podnese ostavku.

"Tko o čemu, HDZ o časti i poštenju. U nedostatku jasnih odgovora koje duguju našim građanima zašto su bili protiv normalnog funkcioniranja Grada, protiv povećanja uskrsnica i besplatnog javnog prijevoza umirovljenicima, protiv povećanja plaća tetama u vrtiću, vatrogascima, djelatnicima u kulturi i gradskoj upravi, protiv novih projekata i razvoja grada, ali i konačnog rješavanja baliranog otpada, HDZ-ovci se nevješto pokušavaju izvući kroz plitko politikantstvo i puštanje ružičaste magle", istaknuli su iz SDP-a. SDP-ovci smatraju i da nema razloga za čuđenje zbog toga što gradonačelnik nije predložio proračun više puta.

"Da je predsjednik varaždinskog HDZ-a i gradski vijećnik Damir Habijan češće dolazio na međustranačke sjednice, vjerojatno bi bio upoznat sa svim detaljima i pokušajima da se postigne dogovor", napomenuli su te podsjetili da su do 31. prosinca bili spremni sazvati Gradsko vijeće. Varaždinski SDP-ovci osvrnuli su se i na istraživanje koje je Grad Varaždin naručio i proveo o mišljenju građana o temama i projektima bitnim za grad te najvećim problemima s kojima se susreću u Varaždinu. Istraživanje je, kažu, pokazalo da velika većina Varaždinki i Varaždinaca želi da se "konačno riješi balirani otpad".

"Rezultati su pobudili vrlo veliki interes naših sugrađana, a rezultate se može pogledati i na mrežnim stranicama Grada. Možda bi županu bilo zanimljivo provesti slično istraživanje i u županiji”, stoji, između ostalog, u priopćenju.