NAKON KOALICIJSKOG SASTANKA

Plenković otkrio: Cijeli sljedeći tjedan ne ide se u školu - tri su dana neradna, u četvrtak i petak ide se online

26.10.2021 u 15:24

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nakon koalicijskog sastanka održao je konferenciju za medije

'Ministar Marić je predstavio konture rebalanasa proračuna, projekcije za 2023., najavljeni rast BDP-a. Što se tiče koalicijskih partnera, svi su pozdravili i rebalans i proračun za sljedeću godinu. Vlada će usvojiti oba dokumenta u četvrtak, a idći tjedan ćemo raspraviti rebalans', rekao je Plenković.

Informirao je, kaže, kolege o aktualnoj situaciji s covidom. 'Imamo sve veći broj zaraženih. Pridržavajmo se ključnih mjera i cijepimo se. Ministar Fuchs dogovorio je sa svim županijskim stožerima da se četvrtak i petak nastava odradi online', kazao je. Dodao je da to vrijedi za sve razrede.

Na pitanje što je presudilo da nastava ipak ide online jer je ministar Fuchs još sinoć kazao da to ipak nije opcija, Plenković je kazao je kako nema šuma u komunikaciji i da se ministar čuo sa svim županijskim stožerima i da su tako dogovorili. 'Ja nisam primijetio da je tako veliki šušur. Nije do nas', kazao je.

Na pitanje o sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost, kazao je da je Milanoviću poslao danas pismo s tri moguća termina u studenom da se u istom danu odradi i Vijeće za obranu i Vijeće za nacionalnu sigurnost.

Na pitanje je li HDZ uplatio danas iznos presuđen presudom Vrhovnog suda u Fimi media, 14,3 milijuna je, potvrdio je Plenković, danas uplaćeno u državni proračun. 'To je što se mene tiče ad acta. HDZ je u momentu kada sam ja postao predsjednik stranke bio u minusu od skoro 17 milijuna kuna. Nakon toga smo imali niz izbora i stranka već godinama nema niti kredita niti dugova. Imamo stalno pozitivna izvješća državne revizije. 42 milijuna kuna uprihodili smo zadnjih godina samo od članarina', pohvalio se Plenković.

'Svima je jasno da smo ušli u fazu većega rasta broja zaraženih i bržeg širenja epidemije. Cjepiva su tu već mjesecima, donirali smo milijun doza cjepiva', kazao je na novo pitanje o visokim brojevima.

Na pitanje hoće li presuda Ina MOL narušiti međudržavne odnose, odgovorio je da neće. 'Upoznali smo s time naše pravne zastupnike u predmetu arbitraže i hrvatska će štititi naše nacionalne interese. No nije ovo jedina stvar u odnosima između Mađarske i Hrvatske. Ovo će utjecati na pitanje našeg otkupa Ine', kazao je.

Na pitanje o tome da 52 posto glasača HDZ-a prema zadnjem Crobarometru, podržava Zorana Milanovića, kazao je: Meni je simpatičniji dio ankete gdje HDZ u šestoj godini mandata ima podršku od preko 30 posto uz sve probleme oko nas. Nas onda to ne brine, javnost vidi tko je tko, a od koga nikakve koristi nema', zaključio je Plenković.