posjet sisku

Milanović: Pričao sam s Dumbovićem, ali ga nisam pitao krade li

15.06.2022 u 13:07

Bionic
Reading

Zoran Milanović, predsjednik RH, u Sisku je bio na sastanaku sa Kristinom Ikić Baniček, sisačkom gradonačelnicom i predsjednikom Udruge HVIDR-a Grada Siska nakon čega je komentirao različite teme

'Hrvatskoj nitko nije pomagao. Hrvatskoj se prijetilo sankcijama. Te ne valja ovo te ne valja ono. Istina je da je Hrvatska vojska oslobodila BiH od jarma Karadžića i Mladića i te vrlo jasno definirane bande ratnih zločinaca. Ne engleski i britanski i francuski bombarderi koji su tukli položaje oko Sarajeva jer toga se nitko nije prepao", kazao je Milanović

Dotaknuo se inflacije kazavši da je kao vatra.

'Jako je loš sluga i lako se otme kontrole. Ova nije bila zamišljena nego se spontano dogodila. Instrumenti kojima centralni bankari raspolažu su jako ograničeni. Vlada nije odgovorna, za to ih ne mogu optužiti. Kad je bio novac jeftiniji? Nikad. A robe nema. Opskrbni lanci su poremećeni. Lako je sad biti pametan, ali to je bilo očekivano', rekao je Milanović.

Komentirao je i uhićenje bivšeg gradonačelnika Petrinje Darinska Dumbovića.

'To je isto kao što je Banožić radio. Tako da s nestrpljenjem čekam što će biti u njegovom slučaju' rekao je Milanović.

Dodao je da je svojedobno pričao s njim, ali da ga nije pitao, čuj krade li se.

Upitan hoćemo li u slučaju Dumbovića gledati spektakularna uhićenja, od kojih na kraju neće biti ništa, Milanović je rekao da ne misli to uopće komentirati.

Što se tiče splitskog seks-skandala, predsjednik je rekao da to uopće ne prati.

'Gadi mi se to', rekao je Milanović.

Upitan oko protupožarne sezone kaže kako su odgovornost Vlade i ministra Banožića protupožarni avioni. Kaže kako situacija nije tako loša te da to nije jednostavna stvar.

"Hrvatska je po broju protupožarnih aviona, velikih kanadera koji se više ne proizvode, jedna od najbolje opskrbljenih država s obzirom na broj stanovnika, područja, rizika od opasnosti od velikih i teško kontroliranih ljetnih požara. Zadnje dvije, tri godine se u protupožarnoj zaštiti dosta napravilo", zaključio je Milanović.