vremenska prognoza

Uživajte u suncu jer sa zapada stiže promjena

26.12.2019 u 08:17

Bionic
Reading

Većinom sunčano, posebice na Jadranu. U unutrašnjosti uz promjenljivu naoblaku mjestimice može pasti vrlo malo kiše, uglavnom u središnjim i istočnim krajevima. Navečer sa zapada jače naoblačenje

Vjetar većinom slab, u Podravini, Slavoniji i Baranji povremeno umjeren sjeverozapadni, a u gorju i sjeverni. Na Jadranu slaba i umjerena, ponegdje i jaka bura i sjeverac s mogućim olujnim udarima uglavnom u prvom dijelu dana.

Prognoza za danas i sutra za pet gradova Izvor: Screenshot / Autor: dhmz

Najviša dnevna temperatura od 4 do 9, na Jadranu između 11 i 16 °C.

HAK javlja da je zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorena je DC54 Maslenica-Zaton Obrovački dok je na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici, a ima je i na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i čvora Gornja Ploča. Olujni vjetar usporava promet na autocesti A1 između tunela Bristovac i vijadukta Božići, gdje se vozi uz ograničenje brzine 40 km/h, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Zbog odrona na Jadranskoj magistrali (DC8) između Ruskamena i Lokve Rogoznice vozi se kroz odmorište uz privremenu prometnu signalizaciju (semafore), a u Slanom (Banja) vozi se jednim trakom, naizmjence.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Mia Dimšić, Nina Badrić, Davor Bernardić, Marin Rozić…