vremenska prognoza

Uživajte u suncu i toplom vremenu, već sutra stiže promjena

27.05.2024 u 06:26

Bionic
Reading

U ponedjeljak u većini Hrvatske kratkotrajna stabilizacija vremena pa opet promjenjivo, uz povremenu kišu, pa i u obliku izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom.

U ponedjeljak u Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano i danju vrlo toplo. Ujutro ponegdje kratkotrajna magla, a sredinom dana i poslijepodne mjestimice umjerena i povećana naoblaka. Vjetar slab do umjeren jugoistočni. Jutarnja temperatura od 11 do 13 °C, a dnevna između 25 i 27 °C.

Podjednaka temperatura i u središnjoj Hrvatskoj - djelomice sunčanoj, mjestimice s promjenjivom naoblakom, ujutro i maglom. Vjetar većinom slab.

Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano, pa i sunčanije, te također toplo. U Gorskoj Hrvatskoj lokalno umjeren razvoj oblaka te kratkotrajni pljuskovi, osobito u Lici. Uz obalu ujutro slaba do umjerena bura, zatim zapadnjak i jugozapadnjak. Dnevna temperatura zraka od 21 do 23 °C, na moru između 23 i 26 °C.

U Dalmaciji pretežno sunčano i toplo, mjestimice i vrlo toplo. U njezinoj unutrašnjosti umjeren i jak razvoj oblaka te lokalni pljuskovi i grmljavine. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, pri čemu more malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 13 °C, uz obalu između 15 i 18 °C, a dnevna uglavnom između 24 i 27 °C.

I na djelomice sunčanom krajnjem jugu Hrvatske podjednaka temperatura. Uz mjestimice umjerenu naoblaku, mala je vjerojatnost za lokalne pljuskove. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni.

I dalje nestabilno

Od utorka do četvrtka u unutrašnjosti promjenjivo, mjestimice uz kišu, osobito u četvrtak i u obliku pljuskova. U utorak i srijedu više sunčanih razdoblja na istoku te uglavnom suho. Vjetar većinom slab, a temperatura zraka bez veće promjene.

Na Jadranu promjenjivo i nestabilno, često uz pljuskove s grmljavinom, osobito u utorak i četvrtak. U srijedu na sjeverom dijelu uglavnom suho i djelomice sunčano. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, a u četvrtak će zapuhati jugo, koje će prema kraju dana jačati, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

sve osim nogometa

Učitavanje...