SANDRO MUR

'Uzimanje novca od države je loše jer je ona siromašna i glupa'

22.04.2016 u 09:40

Bionic
Reading

Njihove proizvode nude svjetski giganti poput Targeta i BestBuya, a promoviraju ih vrhunske sportašice, mahom svjetske prvakinje. Gost Pressinga bio je osnivač Bellabeata Sandro Mur

Kazao je da traže osobe za zapošljavanje po svim kategorijama, od logistike, dizajn, inženjere. 'Sad tražimo ljude, koji će dizajnirati hardverski dio našeg proizvoda. Toga u Hrvatskoj jako fali. Pokušavamo proširiti taj tim od četiri čovjeka. Jako je teško naći kadar', rekao je Mur u razgovoru za N1. Mur smatra da je uzimanje novca od države loše, jer je ona siromašna, glupa i ne zna što radi. 'Na Wall Streetu ima toliko novca, zašto bi netko od poreznih obveznika i od države uzimao novac za svoj rizični projekt? Mi ne želimo uzimati poticaje, nikad nismo i nikad nećemo', poručio je.

Naglasio je i da su šanse male da netko uloži u Hrvatsku od investitora. 'Nije bitno što ćemo mi napraviti za Hrvatsku, bitno je što Hrvatska može napraviti za svoj narod. Amerika omogući sve, pa se kasnije pita što će napraviti s ljudima koji uspiju', kaže i dodaje da Amerika cijeni uspjeh i uspješne ljude, nju ne zanima gdje je taj čovjek.

'Ono što njih zanima jest da se na kraju da jedan posto za filantropiju, u dobrotvorne svrhe u Americi, ne u Hrvatskoj, ne u Hong Kongu. U dva dana smo tamo otvorili račun i napravili firmu', otkrio je Mur.

Poručio je da ne bi trebali potencirati u Hrvatskoj što ne odgovara našoj zemlji. 'Ne trebamo u masovnu proizvodnju, jer mi to nemamo u svojoj kulturi. U Hrvatskoj kad dođe kompanija i želi nešto napraviti, država prvo uzme puno novca, ljudi ne gledaju da bi to moglo postati veliko, a zašto bi to mislili, kad nikad ništa nije postalo veliko', mišljenja je Mur.