OBITELJSKE NESUGLASICE

Uzgajivač pasa britanske princeze ubio suprugu na imanju oca britanskog premijera

28.02.2020 u 17:56

Bionic
Reading

Uzgajivač pasa za britansku kraljevsku obitelj ubio je prošle subote svoju suprugu i blisku prijateljicu princeze Anne u kući na imanju oca britanskog premijera Borisa Johnsona

Kako piše britanski tisak, John Zurick je hicima iz sačmarice ubio svoju suprugu Debbie Zurick, a zatim je pucao u sebe te se nalazi u kritičnom stanju u bolnici u grofovoji Devon. Krvoproliće se dogodilo u subotu u seoskoj kućici koja se nalazi na imanju oca britanskog premijera u Winsfordu.

Zurickovi su, naime, živjeli u kući koju su nedavno kupili za 440.000 funti od Stanleya Johnsona, oca britanskog premijera i veleposjednika u grofoviji Somerset.

Supružnici Zurick bili su uzgajivači lovačkih pasa, osobito španijela, zbog čega su bili u odboru udruge za dresuru te pasmine kojom predsjeda kćer britanske kraljice, princeza Anne, a čijeg su psa Sparklea i dresirali. John Zurick se nedavno pohvalio za lokalni tisak da je dresirao španijela za britansku princezu, ali je nadodao kako ga je taj pas jednom prilikom osramotio.

'Sparkle, kojeg sam dresirao za princezu Anne, pas je koji me je najviše osramotio u mojoj karijeri uzgajivača. Umjesto da lovcu donese fazana, on ga radije zakopa', kazao je Zurick tom prilikom. Princeza Anne je vidjevši napise o Sparkleu nazvala Zurickove i ostavila telefonsku poruku u kojoj je branila svojeg ljubimca. 'Da sam htjela pogrebnika, nabavila bi jednog', poručila je u šali kraljičina kćer koja se družila s Zurickovima koji su kao poznati uzgajivači lovačkih pasa i pasionirani lovci bili dio elite okupljene oko visokog britanskog plemstva.

Britanski premijer Boris Johnson također je poznavao Zurickove te je obitelji i prijateljima izrazio sućut. Prema navodima britanskog tiska, šef britanske vlade je tijekom vikenda osobno posjetio imanje na kojem se dogodilo ubojstvo.

Johnson se rado fotografirao sa Zurickovim psima, a njegova sestra Rachel Johnson pozirala je s jednim njihovim španijelom za promidžbeni materijal kada je bila kandidatkinja antibrexitovske stranke Change UK na izborima za europski parlament.

Prema navodima neimenovanih Zurickovih prijatelja, ubijena Debbie je već duže vrijeme tražila razvod braka što je njezin suprug odbijao.