TRZAVICE U KOALICIJI HDZ - SDSS

'Uzeo mi je mobitel jer sam – Hrvatica'

08.04.2013 u 14:57

Bionic
Reading

Načelnik općine Gvozd Branko Jovičić (SDSS) isključio je putem naloga službeni mobitel svojoj zamjenici Mariji Idžan (HDZ) koja je uputila otvoreno pismo javnosti, od medija pa sve do predsjednika Republike. Ona je Jovičićev potez protumačila kao šikaniranje na nacionalnoj osnovi, a on joj je odgovorio da nije problem njezina nacionalnost, nego to što je konfliktna osoba

'Prilikom stupanja na dužnost dobila sam službeni telefon, prijenosno računalo i fotoaparat. Općinsko je vijeće donijelo odluku da načelnik i oba zamjenika zadužene uređaje mogu neograničeno koristiti za obavljanje svojih dužnosti. Naravno da ih po završetku mandata trebamo vratiti. Međutim, 6. ožujka dobila sam dopis od načelnika da vratim preuzeta sredstva bez odlaganja, s objašnjenjem da me kao zamjenicu neće zaduživati s poslovima i zadacima za koja su ona potrebna', kazala je Idžan. Jovičiću je odgovorila da će ih vratiti, ali po isteku mandata. No mobitel joj je ipak isključen.

'Ima ga i drugi zamjenik koji je Srbin, a kome, kao ni nikome drugome nije isključen', napomenula je Idžan smatrajući da razlog leži u tome što je – Hrvatica. Dodaje da načelnik omalovažava Hrvate te odbija financirati njihove udruge, što suživot Srba i Hrvata u ovoj osiromašenoj općini čini – nemogućim. Branko Jovičić zgrožen je ovakvim istupom.

'Fotoaparat joj je dan za potrebe ažuriranja web-stranice, što nije radila. Zamjenica također ima i fiksnu liniju i stolno računalo pa zaista ne vidim potrebe za laptopom i mobitelom, s obzirom na to da ne obavlja poslove koji bi te uređaje zahtijevali. Također, drugi zamjenik nema ni fotoaparat ni laptop, a mobitel mu je potreban kako bi kao predsjednik DVD-a mogao biti povezan sa Službom 112. Osim toga, stvar je i uštede', kazao je Jovičić. Što se odnosa s Hrvatima tiče, istaknuo je kako su i oni bili njegovi birači.

'Nije problem to što je Hrvatica, nego konfliktna osoba. Riječ je o podizanju predizbornih tenzija, zbog kojih ispada da maltretiramo Hrvate, od kojih se nitko ne žali. Proračun nam se prepolovio, novca nema ni za koga, a ne samo neke', kazao je Branko Jovičić te dodao da razmišlja o pokretanju tužbe protiv svoje zamjenice.