izbori u splitu

Uzavrela atmosfera na sučeljavanju kandidata za gradonačelnika Splita, Kerum poručio Puljku: Izvana gizda, iznutra p..da

12.06.2022 u 11:47

Bionic
Reading

Splićani će 26. lipnja, nakon tek nešto više od godine dana, ponovno izaći na birališta kako bi izabrali gradonačelnika, a nakon što je Ivica Puljak podnio ostavku na tu dužnost jer je izgubio potporu koalicijskih partnera zbog skandala s njegovim zamjenikom Bojanom Ivoševićem koji je verbalno napao novinarku

Tim je povodom N1 televizija u svojoj emisiji Točka na tjedan organizirala sučeljavanje glavnih kandidata za čelno mjesto u Splitu pa su se u studiju tako našli Ivica Puljak (Centar), Zoran Đogaš (HDZ), Željko Kerum (HGS), Davor Matijević (SDP), Josip Markotić (MOST) i Tamara Visković (Možemo). Nije dugo trebalo da uzavre atmosfera, prijetilo se tužbama, a u jednom trenutku je Kerum uvrijedio Puljka. Do toga je došlo nakon što je Đogaš ustao u obranu HDZ-a, čiji je kandidat iako nije član stranke, prenosi N1.

'Govori se o nacionalnoj politici ovdje. Stranku koja je na vlasti u državi prozivati, koristi priliku i blatiti HDZ. Gradsko vijeće je bilo izvrsno, moglo se s njim raditi', rekao je Đogaš, na što mu je Puljak uzvratio da je HDZ kriv za probleme u Splitu.

'Mislim da gđa Visković ima stav koji mi se sviđa - centar i desno, ona je suprotnost Puljku jer Puljak bi išao s crnim đavlom ako ima interesa. Ja podržavam HDZ konstantno i HDZ nije kriv ni za što. Sve je to licemjerno, koliko se ljudi pretvaraju da su pošteni i uljuđeni - izvana gizda, a iznutra pi... Takav je Puljak i njegovo društvo', rekao je Kerum. Nakon toga Puljak je Kerumu zaprijetio tužbom.

  • +50
Željko Kerum časti građane dok prikuplja potpise za izbore za gradonačelnika Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin

'Dobra vijest je da ni ja ne bih s vama koalirao. Sve laži koje izgovarate o meni, popisat ću ih, kad završe izbori ću vas tužiti, a novce koje dobijem vratit ću građanima kojima ste vi dužni, a počet ću s radnicima hotela Marjan', poručio je Puljak Kerumu, koji je, pak, odgovorio da Puljak neće dobiti nijedan spor jer da će ga ispitivati institucije.

  • +3
Ivica Puljak Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

'Davali ste novce bez natječaja. Vi i vaša supruga uzimate gradske i državne novce. Odgovarat ćete DORH-u zašto ste davali gradske novce', rekao je Kerum.

>>> Cijelo sučeljavanje možete pogledati ovdje.