START NA RIVI

Uz prve pahulje snijega započeo Splitski polumaraton

25.02.2018 u 09:27

Bionic
Reading

Unatoč snijegu koji od jutros pada u Splitu započeo je 18. Splitski polumaraton. Riječ je o vrhuncu višednevne manifestacije koja je okupila oko 3.500 sudionika iz 40 zemalja

Unatč temperatuli oko nule i prvim pahuljama, na Rivi je jutros startao 18. Splitski polumaraton.

U organizaciji Maraton kluba Marjan u Splitu se održava 18. Splitski polumaraton koji osim sportskog ima i humanitarni karakter, te na njemu sudjeluje 3500 sudionika iz 40 zemalja svijeta.

U suradnji sa Županijskom ligom protiv raka Split u subotu se održala 'Splitska milja' u kojoj su sudionici šetali oko Dioklecijanove palače, te tako dali podršku svima onima koji se bore s tom opakom bolešću.

  • +20
Početak 18. Polumaratona obilježila pokoja pahulja snijega Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Kako bi se razvio natjecateljski duh i ljubav prema sportu kod djece na Rivi je organizirana i utrka za školarce 'Dječja milja' iz koje će sva sredstva biti donirana splitskoj Županijskoj ligi protiv raka. U sklopu manifestacije 18. Splitskog polumaratona u velikoj dvorani na Gripama je organiziran sportski sajam 'Maratonski grad' u sklopu kojeg se održavaju razna događanja.

Taj iznimni sportski događaj, 18. Splitski polumaraton, daje podršku svjetskoj borbi protiv dječje paralize, pa je u suradnji s Rotary klubom Kaštela za nedjelju organizirana humanitarna END POLIO utrka na pet kilometara, a 30 kuna od svake uplaćene startnine će se donirati u zakladu za borbu protiv dječje paralize.

Natjecanje traje tri dana, od petka do nedjelje kada manifestacija doživljava svoj vrhunac jer je bez obzira na vremenske uvjete na Rivi startao 18. Splitski polumaraton.