82-godišnjakinja u akciji

Uz pomoć starice iz Zagreba policija ulovila dvoje lažnih bankara koji su je pokušali prevariti i ostaviti bez cijele ušteđevine

26.03.2021 u 11:23

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom i 46-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare, a koje je ostalo u pokušaju na štetu 82-godišnjakinje

Policija sumnja da su dvoje osumnjičenih 24. ožujka 2021. godine u prijepodnevnim satima, s ciljem da sebi pribave protupravnu imovinsku korist, kontaktirali 82-godišnjakinju i tom se prilikom lažno predstavili kao službenici novčarske ustanove navodeći da mora podići sav novac za koji oni sumnjaju da je krivotvoren. Budući je povjerovala osumnjičenima, otišla je i podigla novac koji je imala. Tada ponovno stupaju u kontakt s njom da je upute gdje treba donijeti novac kako bi ga preuzela 'bankarica'.

Svoju sumnju da nije sve tako kako je njoj prezentirano, podijelila je s policijom koji su dolaskom na mjesto dogovorenog susreta uočili osobe koje su joj prišle, a koje su se, po uočavanju policijskih službenika, dale u bijeg. U tome su spriječeni, odnosno sustignuti, uhićeni i dovedeni u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.  

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe su predane pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.