SAVEZNICI, NE ISTOMIŠLJENICI

Uskoro odluka hoće li na izbore Putin ili Medvedev

18.05.2011 u 15:48

Bionic
Reading

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev u srijedu je ostavio rusku javnost bez odgovora na pitanje hoće li se on ili premijer Vladimir Putin kandidirati sljedeće godine na predsjedničkim izborima no obećao je odluku uskoro

'Za objavu takve odluke odabrao bi se drugi format, a ne konferencija za novinare', kazao je opušteni Medvedev pred oko 800 novinara koliko ih se okupilo na konferenciji za novinare u Skolkovu nedaleko Moskve, dodajući da je objava 'vrlo blizu'.

Na dugoj konferenciji za novinare Medvedev je nastojao ostaviti dojam da su Putin i on saveznici, iako je rekao da se ne slažu u svemu što se protumačilo kao znak da želi da ga se doživi kao vjerodostojnog kandidata za drugi predsjednički mandat.

Medvedev je kazao kako će Rusija morati poduzeti protumjere ukoliko se ne postigne sporazum o suradnji s Washingtonom oko sustava proturaketne obrane, što se također tumači njegovim nastojanjem da prikaže vlastitu snagu.

Medvedev (45) i Putin (58) naznačili su da će se jedan od njih natjecati na predsjedničkim izborima u ožujku sljedeće godine za novi šestogodišnji mandat.

Većina Rusa i dalje smatra Putina pravim vođom Rusije.