TRAŽE SKIDANJE IMUNITETA

USKOK proširo istragu protiv Kuščevića: Za malverzacije s nekretninama terete mu šogora i suprugu

17.02.2020 u 19:09

Bionic
Reading

Državno odvjetništvo od Sabora traži, kako doznaje RTL, novo skidanje imuniteta bivšem ministru graditeljstva Lovri Kuščeviću. U zahtjevu za proširenjem istrage uz Kuščevića sumnjiči se i njegov šogor, supruga, te jedan splitski poduzetnik

Protiv Kuščevića je USKOK prvu istragu otvorio lani pod sumnjom da je kao načelnik općine Nerežišća inicirao promjenu prostornog plana i svoju štalu prenamijenio u stambeni prostor te šogoru bespravno omogućio kupnju POS-ovog stana.

USKOK ga sumnjiči za niz djela, između ostalog da je od općine tražio da se područje Uvale Gruška uvrsti u prostorni plan radi izgradnje građevina, zbog čega mu je splitski poduzetnik kao protuuslugu prepustio vlasništvo na dijelu nekretnine. Za svoj načelnički mandat Lovro Kuščević uvijek je ovako odgovarao:

"Ponosan sam na sve što sam napravio u moja tri mandata općinskog načelnika, mog andata vijećnika, ponosna sam na sve što sam napravio u moja tri ministarska mandata."

Lovro Kuščević Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Lovro Kuščević svoje bogatstvo, kaže, nikad nije skrivao. Svoj recept kako se obogatiti rado je dijelio u medijima počevši od malih nogu kad je brao lavandu.

"Tako da kao student ima svoj biznis i prodaje na štandovima, tako da zahvaljujući dobrim izbornim rezultatima zahvaljujući obrazovanju ima pristojnu plaću načelnika, ima pristojnu plaću ministra, tako da zaposli svoju suprugu", govorio je Kuščević.

I dok je na sve to ponosan, pod službenom sumnjom USKOK-a sada mu je i supruga koju sumnjiče da je prenamjenom poljoprivrednog u građevinsko zemljište zaradila više od tri milijuna kuna, doznaje RTL. I to na način da su zemljište koje su kupili za 13 kuna po kvadratu - prodali za 762 kune, prešutivši vlasnicima da im nekretnine udovoljavaju uvjetima za prenamjenu.

PROŠIRENA ISTRAGA

Kuščević: Nisam dobio nikakvo rješenje

Bivši ministar uprave i saborski zastupnik Lovro Kuščević nije htio u ponedjeljak komentirati proširenje istrage koja se vodi protiv njega, ali nema ništa protiv da Državno odvjetništvo od Sabora traži novo ukidanje njegova saborskog imuniteta.

"Nisam dobio nikakvo rješenje o proširenju istrage, i ne mogu to komentirati, kratko je kazao Kuščević za Hinu.

Zbog proširenja istrage Državno odvjetništvo je od Sabora još jednom zatražilo ukidanje imuniteta Kuščeviću koji se u saborske klupe vratio nakon odlaska s dužnosti ministra uprave.

"Ne znam, što se mene tiče nema ništa protiv, neka svatko radi svoj posao", rekao je večeras Kuščević.