MESO NESTALO BEZ TRAGA

'Ured predsjednika RH' popalio kamion kulena

31.12.2010 u 09:41

Bionic
Reading

'Ovdje Ured predsjednika Republike Hrvatske, gospodina Ive Josipovića. Znate, gospodin Josipović je kušao vaš slavonski kulen. Oduševljen je njime pa bi na božićnim domjencima htio imati samo vaš kulen. S obzirom na kratke rokove, Božić je blizu, hitno nam je potrebno nekoliko stotina kilograma slavonskog kulena. Pošaljite nam predračun i već danas će novac biti prebačen na vaš račun, a mi ćemo vam dostaviti kopiju virmana da je roba plaćena', nazvali su 'predsjednikovi ljudi' slatinsku tvrtku Mesoprerada, piše Večernji list

Kamion natovaren sa 280 kilograma slavonskog kulena, 150 kilograma slatinske kobasice i 100 pakiranja rezane šunke od po 100 grama krenuo je prema Zagrebu, no u posljednji trenutak iz 'Ureda predsjednika' predložili su da zbog hitnosti pakete s kulenima i kobasicama preuzmu na području Sesveta.

Na dogovorenom mjestu 'predsjednikovi ljudi' u crnim odijelima prebacili su pakete iz kamiona u svoja vozila, a kad je uprava utvrdila da novac još nije sjeo na račun, pozvala je mobitelom svog vozača i naredila mu da zaustavi prebacivanje paketa, no već je bilo kasno.

Meso vrijedno 60.000 kuna nestalo je bez traga, premda je policija već pronašla vlasnika jednog od automobila, a iz Odjela za informiranje Ureda predsjednika RH kazali su da 'Ured predsjednika nije ugovorio nikakve nabave s tvrtkom Mesoprerada iz Slatine, te da nemaju spoznaja da je do sada bilo tko počinio kakvo kazneno djelo pozivajući se na predsjednika RH gospodina Ivu Josipovića'.