protiv povjerenstva

Upravni sud presudio u korist Plenkovića u slučaju Helsinki

19.03.2020 u 16:16

Bionic
Reading

Zagrebački Upravni sud presudio je opet u korist premijera Andreja Plenkovića u sporu s Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa u slučaju Helsinki

Upravni sud u Zagrebu presudio je u korist premijera Andreja Plenkovića u premijerovom sporu s Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa u slučaju Helsinki, piše Telegram.hr.

Riječ je o slučaju u kojem je Povjerenstvo utvrdilo da je premijer prekršio načela obavljanja dužnosti jer tom tijelu nije dostavio tražene dokumente o tome tko je platio put HDZ-ovoj delegaciji na stranački skup EPP-a u Finsku.

Presuda je, kako piše Telegram, obrazložena kao i nedavna u slučaju imenovanja premijerova kuma Igora Pokaza na mjesto veleposlanika u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Upravni sud u Zagrebu je u slučaju Pokaz i slučaju Helsinki stava da Povjerenstvo ne može donositi odluke o načelima obavljanja dužnosti ako kršenje tih načela ne poveže i s konkretnom zakonskom odredbom koju je dužnosnik prekršio, dok je stav Povjerenstva da mogućnost stvarnih situacija ne može biti unaprijed definirana radnjama koje bi dužnosnicima mogle stajati na raspolaganju u konkretnim slučajevima.

Povjerenstvo će se i u ovom slučaju, kao i u slučaju Pokaz, žaliti Viskom upravnom sudu.