KOLEKTIVNI UGOVORI

Uprava 'Glasa Istre' pristala na zahtjeve sindikata

03.03.2010 u 19:32

Bionic
Reading

Uprava novog nakladnika "Glasa Istre novine" d.o.o. pristala je danas na zahtjeve sindikata novinara starog nakladnika "Glasa Istre" d.o.o. i prihvatila zahtjev da se u novu tvrtku prenesu kolektivni ugovor i ugovori o radu zaposlenika, doznaje se večeras od povjerenika Sindikata novinara Hrvatske - podružnice "Glasa Istre" Bojana Žižovića.

Rezultat je to današnjeg sastanka uprave "Glasa Istre novine" d.o.o., u čije je ime pregovarao Albert Faggian, i SNH - podružnice "Glasa Istre" koju je predstavljao povjerenik Bojan Žižović.

"Dobili smo prvu bitku. Uprava je prihvatila zahtjev sindikata te je odlučila da se prenose ugovori o radu iz 'Glasa Istre' d.o.o. u 'Glas Istre novine' d.o.o. U toj je odluci utvrdila da će se primjenjivati dosadašnji kolektivni ugovor", rekao je Žižović. Kako je dodao, za tri mjeseca slijede pregovori o novom kolektivnom ugovoru.

Rekao je i kako su neki radnici već danas preuzeli nove ugovore o radu budući da je poslodavac najavio otkazivanje dosadašnjih ugovora. "Sindikat ne preporučuje potpisivanje novih ugovora dok se ne savjetujemo s odvjetnicom", rekao je Žižović,