hns upozorava

Umjesto da treniraju veslači na Jarunu skupljaju lopoče

24.08.2019 u 16:44

Bionic
Reading

Na Jarunu veslači više ne mogu normalno trenirati, a umjesto priprema za nove sportske uspjehe skupljaju lopoče, poručili su u subotu iz zagrebačkog HNS-a.

Upozoravaju kako se stanje se nije nimalo popravilo, nakon što je gradski zastupnik i predsjednik HNS-a Zagreba Tomislav Stojak prije dva mjeseca zastupničkim pitanjem od gradonačelnika Milana Bandića zatražio da se poduzmu hitne aktivnosti na uređenju Jaruna, pogotovo na čišćenju jezera od lopoča kako bi ga sportaši i građani mogli nesmetano koristiti.

Dapače, da je stanje jezera, uključujući i veslačku stazu i više nego alarmantno, dokazuju i najnovije informacije da više niti veslači ne mogu normalno trenirati na stazi na Jarunu radi lopoča i potpuno neadekvatnih uvjeta, ističe se priopćenju. 

Stoga, iz zagrebačkog HNS-a još jednom pozivaju odgovorne u gradu da se konačno pokrenu, počnu ozbiljno raditi svoj posao i naprave plan uređenja sanacije jezera i čitavog prostora Jaruna, kako bi on konačno opet postao pravi rekreacijski i sportski centar Zagreba.

Ne može Bundek nadomjestiti Jarun, a gradonačelnika pozivamo da pokuša zamisliti kako se lijepo mogao urediti čitav RSC Jarun da je barem dio od 15-ak milijuna kuna ulupanih u grandiozno propali projekt Ljeto na Savi uložen u sanaciju i uređenje Jaruna, poručuju iz zagrebačkog HNS-a.