ZASTUPNIK U GUMENJAKU

Ovo je urnebesno. Gradski zastupnik Petek 'plovio' po platou na Jarunu

25.09.2018 u 11:17

Bionic
Reading

Renato Petek, gradski zastupnik (Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez) objavio je na Facebooku fotografije sebe kako pluta u gumenom čamcu, nakon jučerašnjih kiša, na platou unutar ulica Macanovićeva-Prosenikova-Hrgovići na Jarunu, gdje se nalaze gradska knjižnica, banka, kao i prostorije MO-a Gajevo. Navedeni plato obnovljen je prošle godine za pet milijuna kuna, a nakon svake obilnije kiše je poplavljen

'Građani su me jučer, poslije obilne kiše, pozvali da pogledam kako je potopljen prošle godine obnovljeni plato. Navečer sam istraživao problem plutajući u gumenom čamcu Explorer u još uvijek prisutnoj većoj količini vode, nakon što je od prestanka kiše prošlo više od osam sati! Dakle ukoliko padne obilnija kiša ili snijeg, na platou je moguće organizirati i razne zabavne aktivnosti. Da nije žalosno, bilo bi smiješno!', napisao je Petek, dodavši da je posao obavljala tvrtka Sitolor iz Slavonskog Broda.

Problem je, prema riječima građana, u vertikalnim odvodnim cijevima i sifonima, a ni hidroizolacija nije uspješno riješena jer se, u puno manjoj mjeri nego prije sanacije, i nadalje na nekoliko mjesta voda slijeva u garaže koje se nalaze ispod platoa.

Prisjetio se i da je tijekom izvođenja hidroizolacije i zagrijavanja ljepenke bio izazvan veliki požar u garažama, kada ih je dio devastiran, a samo brzom intervencijom vatrogasaca nije došlo do veće materijalne štete. 'U garažama i godinu i pol poslije požara nema rasvjete, ventilacije niti radi vatrogasni sustav!

Renato Petek Izvor: Društvene mreže / Autor: Renato Petek /Facebook

Stoga sam gradskoj upravi (koja je naručila radove) postavio nekoliko pitanja oko obnove platoa, troškovnika i ponude, uvid u izvješće o izvršenim radovima, kao i izvještaj o požaru. Logično i dodatno pitanje: zašto se poslije požara, kada je devastirano oko 25 posto garaža i nakon što se poslije prve kiše vidjelo da radovi nisu rezultirali očekivanim rezultatom, novac izvođaču isplatio u cijelosti, odnosno zašto nije pokrenuta žalba izvođaču radova zbog loše izvedenih radova, kao i zbog nastale štete tijekom požara koji su izazvali radnici', napisao je Petek.