OTVORENA AMBULANTA

Ultrazvučni pregledi u Vinkovcima odnedavno spašavaju živote građana

24.10.2017 u 20:20

Bionic
Reading

Od početka listopada Opća županijska bolnica Vinkovci jedina je županijska bolnica u Hrvatskoj u kojoj se obavljaju citološke punkcije doštitnih žlijezda, štitnjače, kao i tumora glave i vrata, priopćila je ta bolnica u utorak, dodajući da otvaranjem ambulante pacijenti iz Vukovarsko-srijemske županije na takve preglede više ne moraju odlaziti u KBC Osijek ili u Zagreb

Naime, liječničkom timu Odjela za patologiju i citologiju pridružila se dr. Ljubica Fuštar Preradović koja je na doštitnim žlijezdama, koje su inače veličine zrna prosa, punkcijom otkrila šest od ukupno 300 otkrivenih cisti na svijetu.

'Osim citološke punkcije doštitnih žijezda u OŽB Vinkovci sada se mogu obaviti i punkcije tumora štitnjače, limfnih čvorova, ali i karcinoma dojki, jetre i pluća. Punkcije se za sada obavljaju ponedjeljkom i srijedom, a pacijenti se na pregled mogu naručiti putem Centralnog bolničkog naručivanja', stoji u priopćenju koje potpisuje Sonja Marinković, glasnogovornica Opće županijske bolnice Vinkovci.