NA KORAK DO KOME

Ulovljen u prometu s nevjerojatnih 3,43 promila, na biciklu

29.07.2019 u 11:10

Bionic
Reading

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave virovitičko – podravske je evidentirano 9 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama i 6 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je dijete putnik u osobnom automobilu teško ozlijeđeno, a 4 vozača osobnih automobila i jedan putnik u osobnom automobilu su lako ozlijeđeni. Jednu prometnu nesreću je uzrokovao vozač koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola

Ukupno su utvrđena 323 prekršaja, od kojih 48 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 92 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 34 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 33 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.43 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača bicikla starosti 41 godinu koji je zatečen kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u ponedjeljak u 10.05 sati u Bušetini.

Najveća brzina kretanja vozila od 142 km/h utvrđena je u petak u 18.55 sati na dionici D2 izvan naselja kod Orahovice na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 90 km/h, a tom brzinom je upravljala mlada vozačica  osobnog automobila starosti 23 godine.

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona su uhićene 4 osobe od kojih jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jedna zbog i jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje, jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i za vrijeme zabrane i jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i bez zaštitne kacige protiv kojega je pred Prekršajnim odjelom Općinskog suda u Virovitici proveden ubrzani prekršajni postupak u kojem je osuđen na 10 dana zatvora uvjetno na 4 mjeseca, 900 kn kazne i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima AM kategorije u trajanju 5 mjeseci.