TIJEKOM NOĆI

Ukrajinski dronovi pogodili rusko skladište goriva i tri trafostanice

20.04.2024 u 13:53

Bionic
Reading

Ukrajina je u noći na subotu lansirala dronove na osam ruskih regija pogodivši skladište goriva i tri trafostanice, rekao je u subotu ukrajinski obrambeni izvor

'Pogođene su najmanje tri trafostanice i skladište goriva koji su se zapalili. Meta je bila energetska infrastruktura koja opskrbljuje ruski vojno-industrijski kompleks', rekao je izvor.

Ukrajina zadnjih tjedana sve češće napada rusku naftnu i plinsku infrastrukturu. Kijev je obećao da će borbe prenijeti na ruski teritorij jer Rusija neprestano bombardira njegov teritorij. Napad je bio 'zajednička operacija' ukrajinske sigurnosne službe SBU, vojno-obavještajne službe i oružanih snaga, rekao je izvor.

Rat u Ukrajini Izvor: EPA / Autor: KATERYNA KLOCHKO

Guverner zapadne regije Smolensk rekao je da je Ukrajina u ranim jutarnjim satima u subotu lansirala dronove na 'naftno i energetsko postrojenje', dodajući da ono nije zatvoreno.

'Snage protuzračne obrane srušile su letjelice', rekao je guverner Vasilij Anohin. 'Međutim, zbog pada dijelova letjelica zapalili su se rezervoar goriva i maziva.' Rusko ministarstvo obrane objavilo je da je tijekom noći presrelo 50 dronova, uključujući jedan iznad regije Smolensk, ne ulazeći u pojedinosti.