plamti rat

Ukrajinska osveta kod Avdiivke: Cijela ruska jedinica zbrisana s lica zemlje

05.03.2024 u 07:11

Bionic
Reading

Prema novoj snimci, ukrajinske snage su eliminirale rusku pješadijsku jedinicu u blizini zauzetog grada Avdiivke na istoku zemlje

Ukrajinske bespilotne letjelice otkrile su rusku pješadiju koja se kretala kroz šumovit teren pod okriljem mraka, objavila je danas ukrajinska 3. odvojena jurišna brigada.

Samohodna artiljerijska divizija brigade potom je gađala ruske položaje, ostavljajući za sobom 'spaljenu zemlju' u blizini Avdiivke, objavila je brigada. Ukrajinska vojska zatim je podijelila videosnimku noćnog promatranja na kojem se pojavljuje artiljerijski udar.

U tjednima otkako su se ukrajinske snage povukle iz Avdiivke ukrajinska vojska rekla je da se povukla iz nekolicine sela zapadno od grada, uključujući Stepove, Lastočkine i Severne. Zauzimanje ovih naselja pomaže u konsolidaciji ruskih pozicija oko Avdiivke, procijenila je vlada Ujedinjenog Kraljevstva prošli tjedan.

'Rusija također vjerojatno nastoji izgraditi zamah na osovini kako bi iskoristila činjenicu da postoji manje fiksnih, dobro branjenih položaja i urbanih područja iz kojih se ukrajinske snage mogu braniti', reklo je britansko ministarstvo obrane u obavještajnom ažuriranju objavljenom na društvenim mrežama.

Glavni stožer oružanih snaga Ukrajine objavio je u ponedjeljak na Facebooku da je 1150 ruskih vojnika pretrpjelo gubitke u posljednja 24 sata, prenosi Newsweek.

Ukrajina tvrdi da je uzrokovala ukupno 417.950 ruskih žrtava od početka invazije 24. veljače 2022. Kijev je također naveo da je uništio najmanje 6648 ruskih tenkova i 10.210 topničkih sustava od početka rata.