široke ruke

Uhićeni direktor Ine donirao crkvu, a obitelj je imala rezervirano mjesto u prvom redu: Valjda je kupio mir kod crkve i Boga

29.08.2022 u 18:30

Bionic
Reading

Sve je više informacija koje cure u javnost u aferi malverzacija s plinom u Ini, a u javnost izlaze i detalji iz privatnih života glavnih aktera.

'Baš je Damir Škugor imao svoje mjesto u našoj crkvi, i nitko na to mjesto u prvom redu nije smio sjesti. Donirao je 100.000 kuna za crkvu u Dubravi i time valjda kupio mir kod crkve i Boga. Nije bio često tu, ali su mu zato roditelji Dane i Radojka skupljali lemozinu na misama', kazao je jedan stanovnik Dubrave za ŠibenikIN.

Kaže i da kako su posjeti misi u crkvi Gospe od Zdravlja baš zbog Dane i Rade Škugor osjetno pali jer se Damirova majka ponašala kao da je crkva njena.

Povodom pedesete obljetnice braka, Dane i Rada Škugor su u krugu crkve u Dubravi podigli i svoj zavjetni kamen.

Podsjetimo, u akciji koju su u subotu pokrenuli Uskok i policija, na meti istražitelja našli su se direktor u INA-i Damir Škugor, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, Škugorov otac Dane te predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić. Šteta za INA-u prelazi milijardu kuna, protuzakonita zarada Damira Škugora i njegova oca Dane Škugora je gotovo pola milijarde kuna, dok je Goran Husić profitirao za preko 90 milijuna kuna, a Josip Šurjak za 68.9 milijuna kuna. Na računu njihove tvrtke OMS-Ulaganje ostalo je još preko 200 milijuna kuna protuzakonito ostvarene dobiti.

  • +7
Privođenje na sud Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic / CROPIX