bivši pripadnik obalne straže

Uhićen napadač na pet žena u središtu Atlante

04.05.2023 u 07:28

Bionic
Reading

Policija je uhitila muškarca osumnjičenog da je ubio jednu ženu i ranio njih još četiri u pucnjavi koja se u srijedu odvila u središtu Atlante, priopćile su vlasti dodavši da je napadač ukrao vozilo kako bi pobjegao s mjesta događaja.

Osumnjičeni napadač, kojega je policija identificirala kao 24-godišnjeg Deiona Pattersona, bivši je pripadnik obalne straže SAD-a. Policija u Atlanti ranije ga je opisala kao “naoružanog i opasnog”. Patterson je priveden predgrađu okruga Cobb sjeverno od grada, samo nekoliko sati nakon što je u 12,30 sati po lokalnom vremenu otvorio paljbu u zdravstvenom centru.

Svih pet žrtava napada su žene. Šef policije u Atlanti Darin Schierbaum rekao je na konferenciji za medije da je još uvijek prerano da bi istraga dokučila jesu li žene bile namjerno ciljane, ili su bile pacijentice ili zaposlenice zdravstvenog centra Northside Medical, gdje se dogodila pucnjava.

Napadač je u Northside Medical došao sa svojom majkom, ali ona nije ozlijeđena, potvrdio je šef policije dodavši da napadačeva majka surađuje s istražiteljima. 

Malo je pojedinosti poznato javnosti o napadaču. Obalna straža SAD-a istaknula je da se Patterson pridružio službi u srpnju 2018., iz koje je udaljen  u siječnju. Nisu izvijestili o razlozima udaljenja.