SERIJSKI PLJAČKAŠ

Uhićen mladi razbojnik koji je haračio Zadrom s nožem

27.02.2013 u 13:53

Bionic
Reading

U posljednje vrijeme u Zadru su se zaredale pljačke trgovina uz prijetnje oružjem, u pravilu su žrtve usamljene zaposlenice u malim trgovinama, a 'ulov' koji bi razbojnici odnosili vrijedan od nekoliko stotina do nekoliko tisuća kuna. Jednom od njih policija je stala na kraj. Uhićen je mladi razbojnik kojeg se sumnjiči za šest razbojništva uz prijetnju nožem u Zadru i Sukošanu. Riječ je o mladiću iz gradskog predjela Arbanasi koji do sada nije bio u sukobu sa zakonom

'Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave zadarske provode kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom iz Zadra kojeg se sumnjiči da je u ponedjeljak oko 14 sati u Ulici Put Nina u Zadru maskiran ušao u prodavaonicu te uz prijetnju nožem od 53-godišnje zaposlenice otuđio nekoliko stotina kuna.

Njega se također sumnjiči za dva razbojništva počinjena u prodavaonicama u Riječkoj ulici te Ulici Ive Mašine u prosincu prošle godine, kao i za tri razbojništva počinjena u siječnju i veljači u prodavaonicama u Sukošanu te ulicama Mate Balote i Ljudevita Gaja u Zadru. U svim prodavaonicama zaposlenicama je prijetio nožem, a otuđio je iznos u ukupnom iznosu od petnaestak tisuća kuna', kazao je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan.