TUKAO PRITVORENIKA

Uhićen i suspendiran pomoćnik šefa krim-policije u Sesvetama!

Bionic
Reading

Pomoćnik šefa kriminalističke policije u Policijskoj postaji Sesvete Josip Knez uhićen je prošlog tjedna nakon što je policija protiv njega podnijela prijavu zbog iznuđivanja iskaza i nanošenja tjelesnih ozljeda. Iako je pušten da se brani sa slobode, Knez je zbog iživljavanja nad osobom koja je privedena u postaju zaradio i suspenziju

'Skini cipele i čarape! Klekni!' naredio je zavaljen u fotelju i s nogama na stolu zamjenik načelnika Knez prekršitelju zakona Elvisu B., kojeg je potom tukao pendrekom ne bi li ishodio još neka priznanja za počinjene krađe na sesvetskom području, piše Jutarnji list.

Elvis se nije predavao i ostajao je ustrajan na priznanju samo jedne krađe, ali ga je Knez uporno lupao policijskom palicom po nogama i ramenima.

'Priznaj! Znam da si kriv! Priznaj! Hajde, što čekaš?! Ja imam vremena', inzistirao je inače vrlo savjesni istražitelj Knez ne bi li, sudeći po svemu, podebljao razriješenost slučajeva i popravio statistiku cijeloj postaji, a posebno sebi s obzirom na to da ga je prije nešto više od mjesec dana Državno odvjetništvo samoinicijativno skinulo s liste policijskih istražitelja.

Elvis je u određenom roku uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku koji jednostavno nije mogao zatvoriti oči vidjevši na njemu niz podljeva koji su se vidljivo isticali oko rubova majice.

Ozljede je prijavio tužiteljstvu, koje je odmah reagiralo. Knez je suspendiran, te su protiv njega podnesene kaznene prijave. U konačnici mu je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu izrekao mjeru opreza i pustio da se u daljnjem tijeku postupka Knez brani sa slobode.