GRANIČNI PRIJELAZ KLEK

Uhićen Albanac koji je oteo svoju ženu i troje djece

10.11.2009 u 17:15

Bionic
Reading

Na graničnom prijelazu Klek otkriven je Alban Sallaku, 39-godišnji državljanin Njemačke koji je u Augsburgu oteo svoju suprugu Germine Sallaku i troje malodobne djece, namjeravajući ih prebaciti u Albaniju

Naime, na izlazu iz RH graničnoj kontroli pristupilo je osobno vozilo marke Audi 80, njemačkih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao Sallaku, a s njim u vozilu su se nalazili njegova supruga Germine i troje malodobne djece, svi državljani Italije s prebivalištem u Njemačkoj.

Izvršenom provjerom na mjestu događaja, utvrđeno da je za njima raspisana međunarodna potraga na zahtjev Interpola Njemačke uz komentar da je Alban Sallaku oteo svoju bivšu suprugu i djecu.

Ženi je pružena liječnička pomoć u DZ-u Metković gdje su joj konstatirane lakše tjelesne ozljede u vidu ogrebotina, a Sallaku je doveden u prostorije Postaje za graničnu kontrolu Metković na kriminalističko istraživanje.

Utemeljeno se sumnja da je Alban Sallaku u nedjelju, 8. studenoga, u mjestu Augsburg u Njemačkoj, uz prijetnju elektro-šokerom prisilio bivšu suprugu da pođe s njim u Albaniju. Ona je, jer je utvrđeno da je žrtva nasilja u obitelji, temeljem sudske odluke nadležnih njemačkih vlasti zajedno s djecom bila smještena u 'sigurnoj kući' u Augsburgu, dok je osumnjičenom bila na snazi zabrana približavanja supruzi.

Utvrđeno je da je tijekom putovanja uhićeni 39-godišnjak prijetio bivšoj supruzi aktiviranjem eksploziva ako počne bježati. Za 'eksploziv' kojim je prijetio kasnije je utvrđeno da se radilo o praznoj kutiji.

U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršen je pregled vozila, pri čemu su pronađene plastične vezice za vezivanje, sredstva za vezivanje (lisice), sprej s omamljujućim sredstvom, električni šoker, drvena palica, metalni lanci, samoljepiva traka.

Osumnjičeni Sallaku je uz kaznenu prijavu, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode, doveden u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku, piše Jutarnji.hr.