ZBOG APARTMANA

Ugostitelj koji je skinuo 'Titovu ploču' na listi poreznih dužnika: Sud me oslobodio!

18.08.2017 u 18:39

Bionic
Reading

Dok policija još uvijek istražuje sve okolnosti skidanja ploče s nazivom Trga maršala Tita, Neven Brajković, ugostitelj koji je sam priznao da je uklonio tablu, ponovno se našao u medijima. Ovaj put je razlog bio porezni dug, za koji Brajković tvrdi da ne postoji

Prema popisu poreznih obveznika koji imaju dug, na dan 31. listopada prošle godine Neven Brajković bio je dužan 747.531 kunu.

Iako podaci na stranicama Porezne uprave iz prošle godine govore da Brajković ima dug, on u izjavi za tportal kaže da taj dug ne postoji.

'Nemam porezni dug. Presudom Visokog upravnog suda od 27. lipnja ove godine oslobođen sam, odnosno odbijena je žalba Ministarstva financija', kazao je za tportal.

Prema presudi Visokog upravnog suda, pogrešno je utvrđena osnovica poreza na dodanu vrijednost i to zbog pogrešno utvrđene vrijednosti nekretnine.

Kako nam pojašnjava Brajković, ne radi se o PDV-u vezanom uz njegov kafić u Frankopanskoj ulici.

'Povratnik sam iz Njemačke i u Pakoštanama sam imao 10 apartmana koje sam u međuvremenu izgubio, a dio i prodao', kaže nam.

Podsjetimo, Brajković se 'proslavio' u medijima nakon što je za Veliku Gospu s Trga maršala Tita skinuo ploču s imenom tog trga. Brajković je priznao da je skinuo ploču, a uskoro ga je posjetila i policija.

Ploču je Brajković u međuvremenu, kako tvrdi, poslao u Sloveniju.