TUŽNA VIJEST IZ ZOO-A

Uginuo je Knut, berlinski polarni medvjed

21.03.2011 u 12:00

Bionic
Reading

Tužna vijest za sve ljubitelje životinja: poznati polarni medvjed Knut iz berlinskog zoološkog vrta uginuo je u subotu. Knut se doslovno srušio pred 700 posjetitelja i umro! Uzroci smrti još su nepoznati

Prema riječima Heinera Klösa, stručnjaka berlinskog zoološkog vrta za medvjede, Knut je bio sam u svojem velikom i dobro opremljenom prostoru te je prije kolapsa plivao u vodi.

Knut kavez dijeli sa svojom majkom Toscom i dva druga polarna medvjeda, ali oni su se već bili povukli unutra. Posjetitelji zoološkog vrta koji su taj dan došli pogledati najveću zvijezdu ostali su šokirani prizorom Knutove smrti.

Uprava berlinskog zooa najavila je autopsiju Knutovog tijela, kako bi se doznao pravi razlog njegove iznenadne smrti. Knut je rođen 5. prosinca 2006. i nedavno je napunio četiri godine, pa je trebao još dugo živjeti. Svjetski je poznat postao 2006. kada ga je majka odbacila dok je još bio mladunac.

Važnu ulogu u Knutovom celebrity statusu odigrao je i njegov čuvar Thomas Dörflein, koji mu je postao zamjenski roditelj i odgojio ga do zrelosti. Nažalost, Dörflein je također nenadano preminuo u rujnu 2008, star tek 44 godine.

U berlinskim medijima odmah se oglasio i gradonačelnik Klaus Wowereit, koji je rekao da je to strašna vijest: 'Knut je imao posebno mjesto u našim srcima. Bio je zvijezda berlinskog zooa.'

Knut se rodio težak samo 810 grama te mu je trebalo vremena da osnaži. Knutov brat blizanac nije bio te sreće, nego je uginuo pri rođenju. Knuta su prvi put pustili pred javnost kada je otežao na devet kilograma.

Odmah je postao atrakcija, pa je osnovan i klub njegovih obožavatelja, a medvjediću se pažnja svidjela, pa se rado igrao pred posjetiteljima. Također se pokazao iznimno komercijalno isplativim, donijevši zoološkom vrtu pet milijuna eura dodatnih prihoda.