OZLIJEĐEN RADNIK

Ugašen požar u zabočkoj 'Regeneraciji'

31.07.2011 u 21:35

Bionic
Reading

U velikom požaru skladišta zabočke tvornice tekstila i tepiha 'Regeneracija', koji je izbio jutros a ugašen je nešto prije 20 sati, lakše je ozlijeđen jedan radnik

Požar je lokaliziran oko podneva, a ugašen je prije 20 sati, izjavio je Hini zapovjednik zapovjednik Zagorske javne vatrogasne postrojbe Dražen Sinković.

Na jednom dijelu skladišta zahvaćenog požarom urušila se željezna konstrukcija krova, što je otežavalo pristup vatrogascima. Otežavalo je i to što je u to skladište veličine 150 puta 20 metara bio moguć pristup samo kroz jedna vrata. Uz pomoć dizalice podigla se urušena krovna konstrukcija kako bi se olakšao pristup vatrogasaca, rekao je Sinković.

'Jako je otežan pristup vatrogasaca do bala tekstila koje se nalaze u skladištu', izjavio je ranije.

Požar je bio pod nadzorom pa se nije mogao proširiti na druge objekte koji su od opožarenog skladišta udaljeni oko pet metara.

Vatru je gasilo 40-ak vatrogasaca Zagorske javne vatrogasne postrojbe i DVD-a Zabok uz pomoć građevinske mehanizacije. Prema prvim informacijama ozlijede stradalog radnika su lakše, riječ je o opeklinama po leđima, a pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Zabok.

Policija je jutros u 9,45 sati dobila dojavu da gori skladišni prostor tvornice, gdje su smještene veće količine tepiha i tepisona.

Gorila je glavna hala broj šest, gdje se nalazi spremnik kemikalija.

Prve procjene govorile su da će vatru gasiti vjerojatno tijekom cijele noći i sutrašnjeg dana.

Požar su uz Zagorska javna vatrogasna postrojbu i DVD Zabok, gasili i DVD Špičkovina, DVD Pavlovec Zabočki, DVD Gubaševo i DVD Sveti Križ Začretje.