PREDIZBORNA PRIPETAVANJA

Udar na Most: 'Iza spotova ne stoji HDZ, ali sadržaj je točan'

18.03.2017 u 13:45

Bionic
Reading

Dok u videospotovima na YouTubeu anonimni autor proziva Most za neispunjena obećanja iz njihove lokalne kampanje prije četiri godine, u HDZ-u tvrde da oni nemaju ništa s tim iako je 'sadržaj točan', a Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja za objavljivanje spotova optužio je vlasnika Hanza medije Marijana Hanžekovića

S približavanjem lokalnih izbora u svibnju, sve je više političkih provokacija na terenu širom Hrvatske. U Metkoviću, utvrdi Mosta nezavisnih lista, bitka je osobito žestoka.

Na kanalu 'Baš nismo' na YouTubeu objavljena su četiri videospota u kojima se Božo Petrov, bivši gradonačelnik Metkovića, a sada predsjednik Mosta i Hrvatskog sabora, proziva za neispunjena obećanja. Svaki spot završava porukom: 'Želimo li ovakav Metković i 2021.? Želimo li da gospoda iz Mosta upravljaju Metkovićem iz Zagreba? Odgovorimo im 21. svibnja ove godine. Mi želimo bolji Metković.'

Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja za to je optužio Hanza mediju i njezinog vlasnika Marijana Hanžekovića.

Baš zato ne Most Autor: youtube

Nekoć su planirali plinsku elektranu u Dubravcu, a autori videospota poručuju: 'Ovdje je sada samo smeće koje nam ostavljaju g. Petrov, Grmoja i gospođa Ujdur.'

Baš zato ne Most 2 Autor: youtube

Zalagali su se za izgradnju veletržnice. 'Svi znamo u kakvom nam je stanju veletržnica u Metkoviću. Je li ovo moderno?', navodi se u videospotu.

Baš zato ne Most 3 Autor: youtube

Most je navodno prije četiri godine obećao obnovu povijesnog lokaliteta i gradnju multimedijalnog centra, ali ni to nije ispunio. 'Ostavljaju nam samo ruševine', tvrde anonimni autori.

Baš zato ne Most 4 Autor: youtube

Navodno su 2013. obećali izgraditi novu poslovnu zovu, ali ni to nisu ostvarili. 'Vidite samo pustoš. To je ono što nam ostavljaju gospoda iz Mosta.'

HDZ: Mi nismo, ali sve stoji

Ne zna se tko stoji iza napada na Most, no Dalibor Milan, HDZ-ov protukandidat Mostove v.d. gradonačelnice Katarine Ujdur, kaže da to nije HDZ. 

'HDZ ne stoji iza toga iako smo suglasni sa sadržajem spotova. Osobno se zauzimam za fer i poštenu kampanju, ali ovo u spotovima jednostavno je istina', rekao je Milan za Večernji list.

Grmoja je pak na Facebooku poručio da 'Hanza media producira videa i plasira ih po 'društvenim mrežama', čitaj, na svom portalu'.

.