HOROR U AMERICI

Ubila trudnicu i ukrala joj dijete iz utrobe

09.06.2009 u 09:37

Bionic
Reading

Mlada Heather Snively u ponedjeljak je pronađena mrtva u stanu u predgrađu Beavertona u američkoj saveznoj državi Oregonu, a njezino dijete izvađeno je iz utrobe. Policija je ubrzo i uhitila 27-godišnju Korenu Roberts, prijateljicu preminule za koju se sumnja da je počinila ovaj okrutni zločin

Korena Roberts je osumnjičena za ubojstvo trudne 21-godišnjakinje nakon što je policija u njezinom domu u petak pronašla krv na podu i muškarca koji je pokušavao oživjeti novorođenče.

Doktori dijete nisu uspjeli oživjeti, a policajci koji su bili na licu mjesta izjavili su da je Korena tvrdila da je beba njezina. Još uvijek se ne zna je li dječak preminuo prije ili nakon vađenja iz majčine utrobe, rekao je šerif okruga Washington.

'Trenutno nije moguće odrediti je li žena umrla od ozljeda glave koje je zadobila ili od rezova na njezinom abdomenu', priopćili su doktori, a slučaj je predan sudu. Roberts će odgovarati za smrt trudnice, a možda i za smrt djeteta.

'Otvoreno je pitanje je li dijete uopće i bilo živo', rekao je odvjetnik Bob Herman: 'Ovo je zasigurno neobičan slučaj.'

Optužena, koja ima dvoje djece mlađe od 10 godina, prijateljima i rodbini mjesecima je govorila da je trudna te najavljivala blizance.

Preminula se nedavno doselila u Oregon iz Marylanda jer je njezin momak, koji je i otac djeteta, našao bolji posao. Robertsovu je upoznala preko internetskog servisa i tako su se sprijateljile. Dijete se trebalo zvati John Steven, rekla je majka ubijene koja je i dalje u šoku nakon vijesti o tragediji.