udio od 47 posto

U Zagrebu preko 1100 novih slučajeva, gotovo svaka druga testirana osoba je pozitivna

27.10.2021 u 12:01

Bionic
Reading

'Htjela bih istaknuti činjenicu da u našem laboratoriju u protekla 24 sata gotovo je 47 posto udio pozitivnih osoba, što je zabrinjavajući udio pozitivnih', kazala je Sandra Šikić iz Nastavnog zavoda 'Dr. Andrija Štampar' u Zagrebu

“U Zagrebu je u posljednjih 24 sata 1.168 novodetektiranih slučajeva covida-19, zaista velika brojka. Što se tiče najvećeg broja zaraženih, moram reći da je to još uvijek radna populacija srednje životne dobi. Što se tiče školaraca, oko 20% čine udio pozitivnih”, kazala je Šikić za N1 i dodala:

“Htjela bih istaknuti činjenicu da u našem laboratoriju u protekla 24 sata gotovo je 47 posto udio pozitivnih osoba, što je zabrinjavajući udio pozitivnih.”

U Zagrebu je gotovo svaka druga testirana osoba pozitivna na covid-19. “Možemo reći da je gotovo 50% pozitivnih uzoraka.”

  • +15
Građani satima čekaju testiranje na COVID-19 ispred bolnice Sestara milosrdnica Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Istaknula je da dosad nije bio tako velik udio pozitivnih.

“Sljedeći tjedan ćemo osnovati novi drive-in punkt, vjerojatno na Velesajmu”, rekla je Šikić.

Istaknula je i da je povećan interes za cijepljenje protiv covida. “Više od 1.000 ljudi svaki dan dolazi na cijepljenje.”

Govoreći o trećoj i booster dozi, kazala je da se cijepljenje provodi u domovima za starije i kod liječnika obiteljske medicine.