ne bi pucali

U Zagrebu održan međunarodni prosvjed za zabranu lova

26.10.2019 u 13:27

Bionic
Reading

Udruga "Oslobođenje životinja" organizirala je u subotu u Zagrebu prosvjed za zabranu lova s kojeg su poručili da je pogrešno ubijati i iskorištavati životinje kroz lov i druge načine.

"Prosvjedom želimo poslati javnosti snažnu poruku da je pucanje po bespomoćnim životinjama tzv. lov, kao i svako drugo namjerno ubijanje i iskorištavanje životinja. potpuno etički, ekološki, zdravstveno i ekološki pogrešno te ga je stoga potrebno što prije zabraniti", poručili su iz udruge.

Prosvjedna povorka prošla je središtem Zagreba noseći transparente kojima osuđuju lov na divlje životinje.

"Ljudi nemaju pravo pucati po jelenima, medvjedima, fazanima, čagljevima, veprovima, lisicama i ostalim životinjama. S njima trebamo živjeti u mirnom suživotu jer Zemlja ne pripada samo ljudima", istaknuli su organizatori.

  • +4
Prosvjed za zabranu lova Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic

"Kad vidim životinje želim ih pomaziti, želim im pomoći. Kada lovac vidi životinju on ima samo jedan cilj - da je ubije. Društvo koje omogućuje takvo ponašanje je društvo koje zaboravlja da je nasilje uvijek nasilje, da je ubojstvo uvijek ubojstvo", rekla je aktivistica za prava životinja Milja Krivokuća te istaknula kako su šume slobodni teritorij za sve, a ne lovišta.

Drugi međunarodni prosvjed kojim se želi zabraniti lov podržale su mnoge javne osobe među kojima su i glazbenik Darko Rundek, saborski zastupnik Ivan Pernar, operna pjevačica Dunja Vejzović, redateljica Sande Hržić, filozof i književnik Hrvoje Jurić, profesor Slavko Kulić te skladatelj i dirigent Mladen Tarbuk, izvijestili su iz udruge Oslobođenje životinja.