podaci lokalnog stožera

U Zagrebu nova 72 slučaja zaraze koronavirusom

03.10.2020 u 10:32

Bionic
Reading

Nova 72 slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su u zadnja 24 sata u Zagrebu, a među novooboljelima je šestero učenika osnovnih i srednjih škola zbog čega je samoizolacija određena za 120 učenika i desetero nastavnika, izvijestio je u subotu zagrebački Stožer Civilne zaštite.

U zadnja 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ provedeno je 884 testiranja na koronavirus, a zbog nova 72 slučaja mjera samoizolacije izrečena je za 314 osoba.

Za 26 novooboljelih osoba utvrđeno je da su zasad negativne epidemiološke anamneze, 42 osobe su kontakti zaraženih, kod jedne je osobe moguće izlaganje na godišnjem odmoru, kod jedne je osobe moguća izloženost prilikom izlaska, a kod dvije moguće izlaganje su obiteljske svečanosti.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području Zagreba nije bilo novooboljelih osoba.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod tri učenika osnovnih škola i tri učenika srednjih škola te je mjera samoizolacije određena za 57 učenika i devet nastavnika osnovnih te 63 učenika i jednog nastavnika srednjih škola.

Zbog pozitivnog nalaza testa jedne kuharice osnovne škole, mjera samoizolacije je izrečena za dva nenastavna djelatnika.

Trenutno je u Zagrebu 409 aktivnih slučajeva, a 1831 osoba se nalazi u samoizolaciji.