ministarstvo zdravstva

U Zagrebu je ozlijeđeno 130 osoba, 13 teže

20.07.2023 u 12:33

Bionic
Reading

U snažnom nevremenu koje je srijedu popodne pogodilo Zagreb ozlijeđeno je 130 osoba, 13 ih je zadobilo teže ozljede, no nitko nije životno ugrožen, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo zdravstva

Najviše ozlijeđenih pomoć je potražilo u KBC-u Sestre milosrdnice. Na Klinici za traumatologiju u Draškovićevoj ulici i na hitnoj kirurgiji u Vinogradskoj zbrinuli su 38 ozlijeđenih građana. Dvije osobe s težim prijelomima zadržane su na liječenju u Draškovićevoj, a tri osobe s težim ozljedama glave na liječenju su u Vinogradskoj, doznaje se neslužbeno u bolnici.

  • +23
Nezapamćeno nevrijeme u Zagrebu: Vjetar nosio krovove Izvor: Pixsell / Autor: Lovoro Domitrovic/PIXSELL

Na hitnom prijemu u KB-u Sveti Duh jučer je pomoć pružena za 29 građana ozlijeđenih u nevremenu. Troje teže ozlijeđenih zadržano je na liječenju, a među njima je i 36-godišnji Indijac koji se srušio zajedno s građevinskom dizalicom na Črnomercu.

U KBC-u Zagreb kažu da su u hitnoj ambulanti zbrinuli 22 ozlijeđena pacijenta, većinom je riječ o sitnim traumama i pacijenti su otpušteni kućama. Dvoje je zadržano na liječenju, jedna je osoba teže ozlijeđena, no nije životno ugrožena.

U KB-u Dubrava zbrinuta su tri teže ozlijeđena građana, a u KB-u Merkur jedna.

Pad dizalice u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Cropix