koronavirus u glavnom gradu

U Zagrebu 13 novooboljelih; u Sesvetama radio kafić, amatersko kazalište imalo predstavu na otvorenom; Bandić poručuje da mjerimo temperaturu

20.04.2020 u 12:20

Bionic
Reading

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba na konferenciji za medije u podne izvijestio je kako je tijekom vikenda zabilježeno 13 novooboljelih

Proteklog vikenda testirano je 335 osoba, od toga je 13 pozitivnih. Ukupan broj slučajeva u Zagrebu je tako narastao na 449. Što se tiče gradskih domova za starije i nemoćne, nema niti jedne pozitivne osobe.

'Nitko se ne boji i samo se budale ne boje. Između toga smo mi. Imamo skoro pet tisuća testiranih, Hrvatska nepunih 25 tisuća. Sedam posto testiranih više je u Zagrebu nego u ostatku Hrvatske. Prerano bi bilo sudit, pričekajmo par dana pa ćemo vidjeti', kazao je gradonačelnik Milan Bandić.

Pozvao je građane da si mjere temperaturu i da se ne boje, ukoliko imaju neki od simptoma, da se jave liječniku.

Siniša Jambrih, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba od 22.3. odradili smo 3600 intervencija vezanih uz sanaciju posljedica potresa. Uz to je bilo 150 požara od kojih su neki, kaže, bili vrlo ozbiljni.

Jedan kafić na području Sesveta je radio i posluživao goste. Jedno amatersko gostujuće kazalište je izvodilo predstavu na otvorenom područkju na kojem se okupilo 50-tak osoba, pretežno roditelja s djecom. 11 policijskih službenika je pozitivno na koronavirus rekao je šef PU zagrebačke Marko Rašić.

  • +21
Održana konferencija za medije Stožera civilne zaštite grada Zagreba Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kazao je: Nismo se još umorili i to je dobro. Zahvalio se nacionalnom stožeru na ukidanju pripusnica između Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

'Ima nešto zajedničko koroni i potresu, obje utakmice ćemo dobiti. I korona i potres izskuju disciplonu, samodisciplinu, razboritost i solidarnost', kazao je.'Nema nepogrešivih. Ja bar nisam čuo za nikog. Ima, kažu, jedan na nebu', ustvrdio je.

'Dok imamo presicu, kolega iz Ureda za hitne situacije stavlja potpise na 350 ugovora sa statičarima koji rade preko mjesec dana. Nemojte zaboraviti da je vrijeme volonterskog rada iza nas. Samo je u petak pregledano preko 620 objekata. Naredna dva tjedna bi statičari trebali pregledati sve objekte', kazao je Bandić.