POSLJEDNJA 24 SATA

U zagrebačkim ambulantama pomoć zatražile 342 osobe: 'Sustav radi usporeno i otežano'

15.10.2020 u 12:10

Bionic
Reading

U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu provedeno je 1407 testiranja, a kao i jučer - 211 je novih pozitivnih slučajeva. Za čak 774 osobe izrečena je mjera samoizolacije, a 80 osoba više oporavilo se u odnosu na protekli dan, rekla je Šikić

Od 211 slučajeva, 114 su kontakti prethodno oboljelih, 26 ih je povezano s različitim događajima, poput obiteljskih ili vjerskih okupljanja, izlazaka te hospitalizacije, odnosno uvoza iz drugih zemalja, a 56 osoba imaju negativne epidemiološke anamneze.

Na području Grada Zagreba, od 211 novozaraženih devet osoba su zdravstveni djelatnici, dvije korisnice doma za starije, dva učenika i tri djelatnika iz osnovnih škola te četiri učenika iz srednjih škola

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč izvijestio je kako sustav primarne zdravstvene zaštite u Zagrebu radi punim intenzitetom te da su 342 osobe zatražile pomoć u ambulantama, 391 osoba je upućena na testiranje, a osmero im je određena mjera samoizolacije.

  • +3
Zagreb: Testiranje na koronavirus Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

"Na drive-in punktovima uzeto je 356 uzoraka koji su proslijeđeni na obradu. S obzirom na prilično lošu epidemiološku situaciju sustav radi usporeno, otežano, prilagođen epidemiološkoj situaciji uz maksimalan nadzor u samom funkcioniranju", kazao je Jeleč.