PLAKATIMA PROTIV SDP-A

U Zadru se zakuhala prljava predizborna kampanja

08.03.2013 u 11:51

Bionic
Reading

Iako su lokalni izbori još prilično daleko, prljavi rat u Zadru već je započeo. Na nekoliko frekventnih mjesta u gradu u blizini trgovačkih centara te na lokalnim portalima osvanuli su jumbo plakati i banneri s ispisanim porukama: 'Zaustaviti Gaženicu!', 'Bespogovorno slušati Zagreb!' i 'Zaustaviti projekte!'

Sve poruke imaju istovjetan uvod u kojemu piše 'Plan za Zadar' i zaštitni znak Kukuriku koalicije s prethodnih parlamentarnih izbora - 'Plan 21'. Zanimljivo je da je ova kampanja krenula u vrijeme trajanja radnog sastanka o izboru modela financiranja Nove luke Zadar - Gaženica između predstavnika Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture i Lučke uprave Zadar, na kojem je potvrđeno kako će se trajektni promet iz stare gradske jezgre u luku Zadar-Gaženica izmjestiti do sredine svibnja 2014. godine, kako je i predviđeno. Do tada će se dovršiti svi potrebni infrastrukturni radovi te osigurati minimalni uvjeti za prihvat putnika i obavljanje pomorskog putničkog prometa, a za tu će se namjenu u slučaju potrebe osigurati i financijska sredstva u državnom proračunu za 2014. godinu.

HDZ demantira da je naručitelj izrade i objavljivanja spornih plakata i reklama, a mediji nagađaju da iza svega stoji jedan nezavisni kandidat za gradonačelnika. Istovremeno jedan zadarski portal je u reklamnom prostoru objavio vizual s jasnom asocijacijom na korupciju uz tekst 'Nikad meni nije dosta' i boje hrvatske zastave.

Premda su u pitanju lokalni izbori, početni potezi nagovještavaju niske udarce i prljavu kampanju u kojoj će biti jako malo riječi o istinskim problemima koji pritišću građane Zadra.