NA POREŠTINI I PULJŠTINI

U zadnjih 10 dana stradale 4 srne, jedna divlja svinja i divlji zec

27.03.2013 u 14:32

Bionic
Reading

U posljednjih deset dana, od 17. do 27. ožujka na području Pule i Poreča zabilježeno je čak šest slučajeva naleta vozila na divljač

Naime, jutros oko 7,30 sati kod mjesta Kukci 29-godišnjak iz Karojbe naletio je s automobilom Renault Clio na srnu. Također, u srnu je s Opel Astrom udarila u ponedjeljak je oko 6,30 sati na području Sv. Lovreča 37-godišnja Lovrečanka.

U četvrtak, 21. ožujka, oko 21,55 sati na Medulinskoj cesti kod skretanja za Šikiće, 27-godišnjakinja s područja Ližnjana je pak automobilom Daewoo Lanos udarila u divlju svinju.

Jedna je srna stradala 19. ožujka kod mjesta Kukci, kada je oko 11,50 sati 61-godišnjak iz Poreča prednjim dijelom teretnog automobila Renault Traffic udario u nju. Srna je naletjela na automobil i dva dana ranije na dionici Istarskog ipsilona. Taj se slučaj, kad je 57-godišnjak iz Rovinja nedaleko Pazina udario automobilom Hyundai i30 u srnu, zbio oko 20 sati.

Jedan slučaj naleta na zeca dogodio se na području Vodnjana. Tako je 17. ožujka oko 18,10 sati na području između Sv. Kirina i Klarića, 46-godišnjak s područja Gračišća udario prednjim dijelom automobila Alfa Romeo u divljeg zeca.

'Vozač koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja', upozoravaju iz Policijske uprave istarske te apeliraju na povećan oprez prilikom vožnje zbog moguće neočekivane pojave divljači, pogotovo u ranim jutarnjim satima i na cestama izvan naselja.