uručeni ključevi

U Vukovaru 15 braniteljskih i stradalničkih obitelji dobilo u najam državne stanove

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 08.11.2017 13:56
  • Objavljeno 07.11.2017 u 14:25
Ministar Medved uručio je 15 ključeva stanova u Vukovaru

Ministar Medved uručio je 15 ključeva stanova u Vukovaru

Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

U Vukovaru su u utorak uručeni ključevi i potpisani ugovori o najmu stanova u državnom vlasništvu s 15 obitelji hrvatskih branitelja te članova obitelji poginulih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, a na svečanosti u vukovarskoj gradskoj upravi nazočan je bio i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved

'To je jedna od mjera koje smo potaknuli prošle godine i koje se intezivno provodi na područjima od posebne državne skrbi. Drago mi je da je Vukovar dobio nove stanovnike, ljude koji su iz četiri slavonske županije i koji su iskazali želju živjeti u Vukovaru', kazao je ministar Medved.

Najavio je nastavak provedbe programa stambenog zbrinjavanja braniteljskih i stradalničkih obitelji, spomenuvši Baranju na čijem području se nalazi 40-tak stanova za dodjelu. 

'U ovoj godini Ministarstvo hrvatskih branitelja stambeno je zbrinulo 344 obitelji, a do kraja godine imamo u planu zbrinuti još 105 obitelji. Nažalost još uvijek preko 11.000 obitelji branitelja i stradalnika nije stambeno riješeno', naglasio je ministar Medved.

Ministarstvo je pokrenulo i provodi niz mjera za stambeno zbrinjavanje braniteljske i stradalničke populacije. Osim dodjele stanova u najam, grade se i novi stanovi, a s Hrvatskom poštanskom bankom (HPB) potpisan je protokol u kojem se HPB obvezala hrvatskim braniteljima dati kredite pod najpovoljnijim kamata u cilju stambenog zbrinjavanja, rekao je ministar Medved.

  • +3

Podjela ključeva vukovarskih stanova

Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

Vezano za Vukovar ovdje je riječ o stambenom zbrinjavanju korisnika koji se nalaze na listi prvenstva Ureda državne uprave Vukovarsko-srijemske županije za grad Vukovar, po modelu davanja u najam stana ili obiteljske kuće u državnom vlasništvu, kojima su stambene jedinice osigurane od strane Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, pojasnio je državni tajnik toga ureda Nikola Mažar.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo što je Vukovar dobio nove stanovnike posebice jer je riječ o hrvatskim braniteljima i članovima obitelji poginulih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

  • +3

Ivan Penava

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Ferbezar

'Vidimo pomake koji se događaju u aktivnostima oko stambenog zbrinjvanja branitelja i stradalničkih obitelji i to nas raduje. Želimo zadržati mladost na ovom prostoru radi boljitka i Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije', poručio je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!