47 osoba testirano

U Vukovarsko-srijemskoj županiji i dalje bez zaraženih koronavirusom

23.03.2020 u 11:54

Bionic
Reading

Na području Vukovarsko-srijemske županije u nedjelju je testirano devet osoba na koronavirus,svi su bili negativni i u toj županiji do sada nema zaraženih, rekao je u ponedjeljak načelnik županijskog Stožera Civilne zaštite Zdravko Kelić

Do sada je u toj županiji testirano ukupno 47 osoba.

'Pozitivnih osoba u našoj županiji, do ovog trenutka nema. U samoj izolaciji je 912 osoba i ta brojka varira. Jutros smo imali veliki pritisak vozača kamiona, 35 osoba bilo u karanteni. Velika je brojka ali smo izdržali i uspjeli sve kamione posložiti i smjestiti ljude u izolirani prostor, što znači svatko je imao svoju sobu. Posao smo korektno odradili prema njima i time zaštitili građane', naglasio je Kelić na konferenciji za novinare.

No, dodaje, ono što se pojavljuje iz dana u dan je kršenje samoizolacije.

'Imali smo jučer pritisak s dolaskom građana grada Zagreba u našu županiju. Kontaktirali smo i s ostalim slavonskim županijama koji također imaju sličnu situaciju. Šaljemo apel, kako našim građanima tako i onima koji su došli, neka se ponašaju u skladu s pravilima koja smo uveli. Ozbiljno treba shvatiti situaciju, ostati u svojim kućama, i bilo što je potrebno neka jave u našu ustanovu pa će se pomoći u rješavanju problema', rekao je.

Predsjednik Stožera, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić zahvalio je medijima koji profesionalno obavljaju svoju zadaću i informiraju javnost. Građane Vukovarsko-srijemske županije je pozvao da ostanu u svojim domovima i pridržavaju se izrečenih peporuka i mjera.