VATRENO KRŠTENJE NA 4 KOTAČA

U vožnji planuo skupocjeni BMW X5

09.03.2010 u 13:26

Bionic
Reading

Nesvakidašnji događaj zbio se jučer u 15 sati na cesti u Starom Petrovom Selu, nedaleko od Nove Gradiške. U vožnji je iznenada planuo skupocjeni terenac BMW X5 kojim je upravljao 36-godišnjak s područja Nove Gradiške

Nakon što je ugledao gust dim i plamene jezike koji su, usred vožnje, počeli izbijati ispod poklopca na prednjem dijelu terenca, vozač je odmah zaustavio svoj BMW, čiji se prednjim dijelom u samo nekoliko minuta proširio plamen.

Vlasnik je odmah sam pokušavao ugasiti vatru koja mu je pred očima gutala automobil, no bez uspjeha. Rasplamsali požar uspjeli su obuzdati i ugasiti tek pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Staro Petrovo Selo.

Pregledom vozila utvrđeno je da je do požara u predjelu motora došlo uslijed tehničkog kvara koji je izazvao curenje motornog ulja po u vožnji zagrijanim dijelovima motora.

Policija odbacuje mogućnost da je kvar, koji je mogao imati kobne posljedice, 'potpomognut' ljudskom rukom. Nastala šteta na izgorjelom prednjem dijelu terenca i u prostoru motora je velika i prema neslužbenim procjenama iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.