STRAVA KOD ŠIBENIKA

U teškoj prometnoj nesreći poginule tri osobe

03.06.2012 u 08:59

Bionic
Reading

U prometnoj nesreći koja se dogodila oko 3 sata u noći sa subote na nedjelju na državnoj cesti D 33 kod Tromilje poginule su tri osobe, piše Večernji list

Do nesreće je došlo u blizini čvorišta autoceste za Šibenik, a prema prvim informacijama, poginuli su stradali u automobilu Opel Tigra zadarskih registarskih oznaka. Njihov identitet još nije utvrđen, piše Večernji list .

Državni odvjetnik Zvonko Ivić nakom obavljenog očevida potvrdio je kako se radi o automobilu zadarskih registarskih oznaka.

'Nismo utvrdili identitet tri poginule osobe, a ja sam naložio obdukciju', rekao je Ivić.

Iz policije i odvjetništva je potvrđeno da nakon ove stravične prometne nesreće nisu pronašli nikakve dokumente po kojima bi mogli identificirati poginule. Za pretpostaviti je da su dokumenti izgorjeli.

Naime na mjestu prometne nesreće ostali su tragovi zapaljene vegetacije uz državnu cestu kod Tromilje, a gdje se očito zapalio automobil opel tigra.

Mjesto gdje je automobil izgorio je oko 50 metara udaljeno od tragova kočenja odnosno od mjesta odakle je vozilo sletio s ceste.

Žitelji Tromilja ističu uglavnom kako nisu čuli za prometnu nesreću. Na lokalnoj benzinskoj crpki su potvrdili da je nešto iza tri sata ujutro došlo više policijskih kola na mjesto stravične nesreće, te da su uspjeli doznati da su stradali dolazili iz smjera Šibenika te da su vozili prema Drnišu.

'Čuo sam da je jedna osoba poginula odmah nakon što je ispala iz automobila kada su sletili s ceste, a da je ostalo dvoje putnika izgorjelo u automobilu', stravičan događaj, komentirao je jedan od očevidaca ovog stradavanja žitelj sela u blizini, uz samo čvorište autoceste, piše Večernji list.

Glasnogovornica šibenske PU Marica Kosor novinarima je izjavila da se prometna dogodila oko 03.05 sati te da je do nje došlo kada je vozač opela tigra zadarskih registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine izlaskom iz desnog zavoja izgubio kontrolu nad upravljačem i sletio van kolnika.

Pri slijetanju je vozač ispao iz automobila i na mjestu događaja smrtno stradao. Prilikom prevrtanja došlo je do zapaljenja vozila i u vozilu su izgorjele dvije osobe.

'Još uvijek radimo na identifikaciji osoba iz automobila', kazala je Kosor. Nekolicina prijatelja poginulih pojavili su se na mjestu tragedije. Tako je jedan od okupljenih izjavio da je riječ o 36-godišnjaku i 31-godišnjaku iz Ražina, dok za trećeg stradalog nije znao reći o kome je riječ.

Bili su u noćnom izlasku na koncertu Mladena Grdovića na Brodarici u jednom lokalu, a potom su kanili otići u Unešić. Izgleda da su bili pod utjecajem alkohola i dogodila se tragedija, kazao je novinarima Šibenčanin koji se predstavio kao prijatelj dvojice poginulih, piše Večernji list.