PRIJETNJE NA MREŽAMA

U Srbiji uhićenja kao na traci, muškarac prijetio da će 'pobiti cijelu Rumu'

06.05.2023 u 21:01

Bionic
Reading

Odjel za borbu protiv visokotehnološkog kriminala srpskog MUP-a priopćio je u subotu navečer da je D.J. (41) iz Rume priveden zbog objave na društvenoj mreži u kojoj prijeti da će uzeti pušku i ubiti sve stanovnike tog grada

41-godišnjaku je određeno zadržavanje u pritvoru do 48 sati, a nakon kaznene prijave bit će predan nadležnom tužiteljstvu.

Ruma je jedanaesti grad u kojemu je srpska policija danas privodila građane zbog prijetnji na društvenim mrežama - privođenja su zabilježena u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Leskovcu, Sremskoj Mitrovici, Čačku, Kraljevu, Smederevu, Boru i Vlasotincu.

Policija je prijepodne privela na informativni razgovor maloljetnu djevojčicu koja je na TikToku snimala sebe i ismijavala ubojstva u školi, veličajući počinitelja zločina.

  • +9
Pucnjava u Beogradu Izvor: Pixsell / Autor: A.M./ATA Images /PIXSELL

U Novom Sadu privedena su trojica učenika srednje škole jer su na društvenim mrežama objavljivali prijeteće poruke i fotografije oružja koje su navodno planirali nositi u školu.

U Nišu je priveden 17-godišnjak koji je na Instagramu prijetio da će ubiti 30 osoba.

U Lebanu kod Leskovca priveden je 42-godišnjak koji je obitelji prijetio da će 'proći kao ovi s televizije'.

U Sremskoj Mitrovici je priveden muškarac koji je napisao da je 'Mitrovica sljedeća', dok je u Kraljevu muškarac zvao policiju i prijetio da će aktivirati bombu.