PROMETNA NESREĆA

U Srbiji poginula dva migranta pri pokušaju vozača da pobjegne policiji

14.11.2021 u 16:59

Bionic
Reading

U teškoj prometnoj nesreći kod Pirota na jugu Srbije dva migranta iz Afganistana su poginula, a više ih je ozlijeđeno kad se prevrnuo kombi koji je vozio državljanin Srbije, također ozlijeđen u nesreći, objavila je u nedjelju Radio-televizija Srbije.

U pirotsku Opću bolnicu primljeno je 19 migranata, a jedan je upućen u Klinički centar u Nišu.

Kombi pun migranata, u pokušaju vozača da izbjegne kontrolu policije, nekontroliranom brzinom prešao je preko željezničke pruge, izgubio kontrolu i udario u stup, a potom se vozilo nekoliko puta prevrnulo i palo na krov.

Policija je uhitila vozača D. M. koji se tereti da je, zbog neprilagođene brzine kod pružnog prijelaza, udario u stup sa svjetlosnom signalizacijom, nakon čega se se vozilo okrenulo na krov.

Od 19 ozlijeđenih Afganistanaca samo je jedan punoljetan, potvrdio je za RTS liječnik Nebojša Jovanović.

Prema saznanjima beogradskih Večernjih novosti, nesreća se dogodila tijekom noći na nedjelju, kad je policija pokušala zaustavi krijumčarenje ljudi i privesti vozača, koji je s kombijem prekrcanim migrantima, pokušao pobjeći.

Migranti koji ulaze iz Bugarske uglavnom granicu prelaze na jugoistoku Srbije, a prema neslužbenim informacijama, krijumčari za prijevoz do Beograda uzimaju od 200 do 500 eura po osobi.